projecten

 
verbouwing woninggrid_verbouwing.html
publiek gebouwgrid_publiek.html
masterplangrid_master.html
meubel / objectgrid_meubel.html
garden/landscapegrid_landschap.html
realisatiesrealisatiegrid.html

2023

iron 
domeHVO-H.html

2017

woodsTBH.html

2014

treesKVR.html
tumulus
VGT.html

2020

t(er)rain houseMAH.html
terracotta houseKHH.html
battlefieldLVT.html

2015

stoneVPB.html
fieldGWR.html

2010

het japanse
huisJSL.html
hillWLK-L.html

2024

landscape houses
nieuwbouw woninggrid_nieuwbouw.html

Doorheen de jaren verandert de wereld en ook wij. Hoewel we een stadsatelier zijn, werken we vaak in het landschap. We proberen daarbij onze woningen, net zoals we bij de stadwoningen binnen en buiten verweven, mooi te laten verweven met het landschap. Het landschap als primaire drager van het wonen.


Hét element dat de woning vormgeeft, ‘shapet’, een grond biedt om te wonen.

Iets dat je met het nodige respect benadert en in deze klimaatransitietijden nét versterkt om zich te wapenen naar de toekomst.


Groen en natuur zijn altijd al ontwerpmotoren geweest in onze projecten. Vele van onze gebouwen zijn symbiotische tweelingen van architectuur en natuur. Het wegnemen van de ‘natuur’ component maakt onmiddellijk de architectuur kapot. Natuur is zelfs in stadswoningen een inherente basis voor het wonen.


Hieronder staan de 7 meest recente ‘landscape houses’, waarbij het landschap de absolute drager is van het project.

The Magnificient 7
01/ Hill House trapt op de heuvel omhoog, leunend tegen zijn buur.
02/ Het Japanse Huis nestelt zich tussen zijn bomen in Leuven centrum, verzonken in de heuvelflank, genereus naar de passant.
03/ T(er)rain House nestelt zich tussen straat en spoortalud, waardoor de trein op het dak van het huis lijkt te rijden. Het dak vormt een nieuw landschap en lijkt een springplank naar de verborgen, achterliggende Dijle. De monumentale buureik maakt het huisje compleet.

04/ Terracotta House : in de oude zandgroeve van de cememtindustrie van de Kesselberg, klimt ook dit huis langzaam. Een terracotta plaat als knipoog naar de Hagelandse ijzerzandstenen heuveltoppen overdekt de open leefruimte, draagt het huis om te slapen.

05/ Iron Dome : een schaal genereert een nieuwe natuur met een tuin van Petra Blaise. Een huis zonder gevels, maar met enkel het begroeide talud zichtbaar. De kale grasvlakte wordt opnieuw versterkt met deeltuinen die de planten- en dierendiversiteit opnieuw versterkt. In het centrum een patiotuin met de zwemvijver als kompasnaald die doorsteekt naar de tuinen rondom.

06/ Tumulus House : vlakbij de tumuli van Grimde, balanceert dit huis op de heuvel.

07/ Battlefield House : uitkijkend op een oud slagveld, plaatsen we geen ‘blok’. Er kwam een openplooiend volume met een transparante woning zonder één enkele dwarse muur in het huis. Het zicht naar de vallei vanuit Sint Margiete Houtem wordt gevrijwaard.


Ook een paar oudere projecten die hier ook reeds op in speelden.

hillHVS.html

2016

2012

bamboo houseGVL.html
erfgoedgrid_erfgoed.html